Spring til indhold

Lyngå

Velkommen til landsbyen midt i det naturskønne Favrskov

Højskoletime med Peter Ulvsgaard

portrættegning 

 Min kollega Birgith Nørlund sluttede forårssæsonen af med at fortælle strandingshistorier. Min anden gode kollega Peter Ulvsgaard vil nu indlede efterårets foredragsrække med ord i flere afskygninger. Selv skriver han:

 ”At blive taget på ordet”

 om ord, der sætter sig fast og ord, der sætter fri. Fra dengang i barndommen, da skolebiblioteket åbnede en verden af steder og mennesker, har ord og fortællinger været det brændstof, der holder mig i gang. Jeg har længe haft lyst til at dele nogle af de ord og de fortællinger. STORE ORD og ganske små ord, – alvorlige ord og muntre sidespring, fantastiske ord og hverdagsord. Nogle af de ord, der i år har rørt og kørt med mig er digteren Helle S. Søtrup, der bl.a. skriver i noget, hun kalder mellemværender: Mellemværende no. 2. ”Jeg har (på det seneste, men også i al almindelighed) haft uhyre vanskeligt ved at fornemme, hvor megen olie jeg skal fylde på lampen, hvor jeg skal investere mine betroede talenter, og hvor fortabt jeg behøver at være, for at nogen vil slagte fedekalven, når jeg bliver fundet igen.” De store ords holdeplads, har jeg engang hørt kirken kaldt, – og al alvorlig omgang med sproget er også et forsøg på at aftvinge verden noget af det store og mystiske, vi normalt ikke har ord til at beskrive. Måske det lykkes at komme lidt nærmere på både de store og de små livsvigtige ord en formiddag i september i Lyngå. Det skal prøves.

 Traktementet koster kr. 50. HUSK Tilmelding senest 5 dage før arrangementet hos Else på tlf. 8698 1268 /2843 8546

 

Anne Martiny Kaas-Hansen

 

  

Del på Facebook

Nyhedsbrev

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Tag et kig i arkivet

    Lokal

  • Der er ingen indlæg

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

    National

  • Der er ingen indlæg