Spring til indhold

Lyngå

Velkommen til landsbyen midt i det naturskønne Favrskov

Frysehuset nedrives

image005Du har måske hørt, at Byforskønnelsesudvalget haft meget svært ved at finde midler til en renovering af frysehuset. Det har faktisk været så svært, at udvalget har opgivet at finde en løsning. Udvalget har derfor foreslået, at frysehuset rives ned og at kommunen i stedet etablerer den lovede cykelrasteplads på grunden.

Jeg har nu modtaget følgende fra kommunen, som i første omgang havde afvist forslaget på grund af økonomien i forhold til en nedrivning:

Det er lykkedes os at finde midler til at nedrive frysehuset i Lyngå. Derudover har jeg fået udsættelse på mit cykelpuljeprojekt, så den ellers meget stramme deadline 31/12 ikke længere er aktuel.

Dette betyder, at vi nu kan få gjort pladsen omkring frysehuset til et fint, lille, flisebelagt hjørne med buslæskærm, bænk, skraldespand, infostander om Lyngå, cykelparkering, luftpumpe og drikkevandspost. Der bliver desuden sat et skilt op ved Hammelvej med henvisning til cykelrastepladsen.

Lidt om tidsplanen
Først skal vi indhente en nedrivningstilladelse, hvilket kan tage op til 8 uger. Nedrivningen bliver varslet til naboerne, så de har 3 ugers responstid. Dette kommer til at foregå sideløbende med behandlingen af nedrivningstilladelsen. Selve nedrivningen burde være overstået på en lille uge. Herefter kan arbejdet med at få etableret cykelrasteplads og buslæskur påbegyndes. Der skal lægges vand og etableres el til luftpumpen, hvorefter der kan lægges fliser. Vi kommer derfor nok ind i foråret, før cykelrastepladsen står helt færdig, men det bliver så også godt.

Noget tyder altså på, at Byforskønnelsesudvalget får gennemført sit forslag og at Lyngå får erstattet det faldefærdige frysehus af en moderne cykelrasteplads med læskur og hvad dertil ellers hører.

image006

Del på Facebook

Nyhedsbrev

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Tag et kig i arkivet

    Lokal

  • Der er ingen indlæg

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

    National

  • Der er ingen indlæg