Spring til indhold

Lyngå

Velkommen til landsbyen midt i det naturskønne Favrskov

Borgerforeningen giver høringssvar.

Borgerforeningen har besluttet at give høringssvar vedr. ansøgningen om Kyllingeproduktionen på Brundtvej.

Udkast til miljøgodkendelse kan ses HER

Et møde med Teknisk Forvaltning i torsdags afslørende en ret lempelig sagsbehandling, hvor vi der deltog, fik det klare indtryk at alle skøn og vurderinger tager hensyn til ansøger – ikke borgerne i Lyngå. Endvidere kunne vi konstatere, at væsentlige kilder til gener som halmfyr, støj, lastbiltrafik og trussel mod grundvandet overhovedet ikke er vurderet af forvaltningen! Her har man valgt at tage ansøgers vurderinger for gode varer eller sket ikke lavet nogen vurdering.

Mht. til lugtgener mener Kommunen ikke Lyngå By bliver berørt. Der skal være 920 meter til nærmeste hus, og der er hele 916 meter til nærmeste hus i Grusgraven. Altså en margin på ca. 5 o/oo! Alt dette kan angiveligt beregnes med stor sikkerhed ved hjælp at en computermodel, som tager udgangspunkt i et fiktivt centrum mellem de 2 planlagte bygninger – ikke ved den gavlende der ligger over 100 meter nærmere Lyngå, hvorfra der muges ud, og hvori gigantiske ventilatorer vil blæse ildelugtende staldluft direkte op mod Lyngå. Især på varme sommerdage.
Kommunen har valgt ikke at vurdere lugtgener specifikt for projektet, og alene basere sin godkendelse på en computerberegning.

Det er vist at spille hasard med alle borgere i Lyngå.

For i det mindste at sikre en mere omhyggelig sagsbehandling, og evt få stoppet projektet, vil Borgerforeningen derfor indgive et høringssvar på medlemmernes vegne.

Er du ikke medlem vil jeg opfordre dig til at blive det. Vi har brug for opbakning og sammenhold nu. 200 kr for en hustand – reduktion for enlige og pensionister. Mobile Pay: 72868. Skriv lige adresse ved betaling.

Mvh
Borgerforeningen

Del på Facebook

Nyhedsbrev

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
m
t
o
t
f
l
s
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

Tag et kig i arkivet

    Lokal

  • Der er ingen indlæg

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

    National

  • Der er ingen indlæg